Neste konsert

Tidligere konserter  -  Live opptak  -  Plakater

Neste konsert har latt vente på seg grunnet koronaen. Koret øvde likevel jevnt frem mot en konsert, dels i Frogner kirke og senere gjennom Zoom-øvelser på nettet. Drivkraften inn i 2021 var nettopp de felles møteplassene for korøvelsene. Allerede 6. juni stilte koret opp til flere pop-up konserter i Frognerparken i Oslo. Fra høsten 2021 er koret i vanlig drift igjen i vakre Frogner kirke, og alle gleder seg over at medlemstallet i koret er på vei opp! Dermed har vi kommet godt i gang med forberedelsene til konsertåret høsten 2021/våren 2022, foreløpig i en utforming som gjengitt nedenfor.

Adventskonsert - 5. desember kl 18.00        Billetter til salgs på TicketCo

Medvirkende
. Tradisjonen tro vil Frogner kammerkor synge julen inn i Frogner kirke. Vår dirigent Inger Øvrebø Uberg, selv en aktiv utøvende sanger, vil bidra som solist aammen med Tove Træsdal, medlem i koret. Med oss har vi også den dyktige og allsidige Kristoffer Myre Eng som akkompagnatør på orgel og klaver.
Programmet
for konserten spenner bredt. Det blir kjente julesanger, engelske carols og juleperler fra den klassiske musikken, men også meditativ musikk av Ola Gjeilo, Karl Jenkins og Egil Hovland som passer til ventetiden før jul.
Hva kjennetegner konserten?
Denne konserten representerer noe litt annerledes i skogen av konserter før jul. Den kan også skape et kjærkomment rom for travle mennesker som trenger en pause fra forventningene knyttet til høytiden. Frogner kammerkor vil med denne konserten skape et rom for refleksjon, en variert og kvalitetsbevisst musikkopplevelse og muligheter for medskaping.

Syng med!
Vi i koret kjenner ukentlig på den fantastiske følelsen det er å bruke stemmen i musikalske uttrykk sammen med andre. Denne følelsen vil vi gi vårt publikum muligheten til å ta del i denne konserten og sammen med koret synge med på noen sanger.. Dette vil være kjente sanger, og teksten blir trykket i programmet.

Konsert våren 2022 (dato ikke fastsatt ennå)

"Fred på jorden"
(Arbeidstittel)
Denne konserten byr på en unik opplevelse av hvordan samme tekst kan få ulik tone-drakt. Tekst og musikk settes i kontekst og veves sammen. Programmet for konserten er basert på to tekster som hører påsketiden til, men kanskje mest av alt handler den om kjærlighet; Ave verum og Ubi caritas. Disse to meditative tekstene kommer med et vell av vakre tonefølger. Noen innadvendte og kontemplative, andre større og mektige. Felles for dem er varmen, skjønnheten og troen på fred.

Forrige konsert

Franz Schubert (1797-1828)

Høstkonsert, 17. november 2019, kl. 19.00, i Frogner kirke

På programmet sto
:
Franz Schuberts messe D-167, ofte referert til som Messe nr. 2 i G. Messen ble komponert på mindre enn en uke i 1815 da Schubert var 18 år gammel. På bildet ser vi ham bare 17 år gammel.

Samt verker av:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Felix Mendelssohn Bartholdy
(1809-1847)
Johannes Brahms
 (1833-1897)
Egil Hovland (1924-2013)

Solister:
Magnhild Korsvik, sopran
Øystein Stensheim, tenor
Eirik Pedersen Krokfjord, bass

På orgel: Kåre Nordstoga
Dirigent: Sindre Hugo Bjerkestrand, korets faste dirigent.

Billetter ved inngangen: kr 250, kr 200 for studenter og pensjonister. Barn under 16 år gratis.

Konserten er støttet av Oslo kommune.